Rodger ver weg.voor z'n werk.nl

De Laatste

Dit zal de laatste log zijn uit Uruzghan, het gaat echt gebeuren we komen naar huis. Op dit moment zit ik in de eetzaal het is 21.45 lt (lokale tijd) bij jullie dus 19.15, en in plaats van weken tellen zijn nu nog maar uren. Nu ik hier zo zit ben ik na aan het denken over de dingen die ik eventueel ga missen hier. In bijna 5 maanden gebeurt er heel veel hier en ook wen je aan een hoop. Maar een heleboel ga ik ook weer snel afleren. Dat is natuurlijk apart als je dit zo leest maar kijk eens naar het volgende lijstje:

Nooit meer de poort uit, niet meer ronnen op een overwatch, geen mre's, geen palludrine meer slikken (nou ja een klein maandje nog), niet meer op mijn slippers naar de natte fab (echt nooit wil ik naar en camping), het journaal van een dag ervoor bekijken, geen ied's, geen strike's, geen tic's, niet meer naar het half vijfje, o ja en naar het half zeventje, zeven uurtje negen uurtje en elf uurtje, niet meer bellen met een of twee seconde vertraging, of interneten met 11 kb/ps, niet meer bellen met TK, en toen ik in TK zat bellen met DRW, niet meer raden wat voor soort groente er op mijn bord ligt, geen ops-diensten meer, geen stof meer, en in de regentijd geen modder meer, geen ritje KAF meer, geen Barbecue op TYCZ meer, en helaas dus ook geen Amerikaanse steaks, geen alcohol vrij biertje meer, geen PX-shop prijzen meer, geen buma standen doorgeven meer, geen daily's, geen eventjes mijn waszak ophalen meer, en dus ook niet 'he shit meer dan 4,5 kg', geen bijzondere appels meer, geen Daltons meer, geen ff CO-tje pakken meer, geen seperaatjes meer, geen hoeveel kneed heb je nodig om die brug op te blazen meer, geen Towr nasser en Alexander bridge meer, geen contractors meetings meer (ben ik ook niet echt veel geweest), geen RIP's meer, geen 2-4-6 dingies meer, geen motivatie meter meer, geen Metro-online meer, geen 3 to 4 weken meer wachten op de post en ook geen eten van plastik of papier meer, geen shit hole meer.

Dit lijstje is natuurlijk lang niet kompleet en lijkt erger dan het is. Dit is natuurlijk niet zo er zijn gewoon van die dingen die maak je alleen hiermee zoals kameraadschap, collegialiteit, en krijgsmansgeluk, die in Nederland niet zo snel voorkomt. Dit komt omdat je toch in een andere situatie zit en iedereen hier in het top van zijn kunne moet draaien. Al met al was het weer een aparte uitzending de vijfde alweer. Met vele Up's and Down's maar als peloton hebben we er ons doorheen geslagen. En niet alleen het peloton, ook aan thuis heb ik veel gehad het was altijd weer leuk om een kaartje of een pakketje te krijgen met een film erin van mijn kids. Zoals ik al gezegd heb is dit mijn laatste log vanuit Uruzghan er komt natuurlijk wel nog een reisverslag van de terugkeer.

Voor iedereen die mijn logs gelezen heeft en reacties heeft geplaatst THANKS, en tot binnenkort

And you know it's time to go
Through the sleet and driving snow
Across the fields of mourning to a light that's in the distance.

And you hunger for the time
Time to heal, 'desire' time
And your earth moves beneath your own dream landscape.


On borderland we run.
I'll be there, I'll be there tonight
A high-road, a high-road out from here.

The city walls are all come down
The dust a smoke screen all around
See faces ploughed like fields that once
Gave no resistance.


And we live by the side of the road
On the side of a hill as the valleys explode
Dislocated, suffocated
The land grows weary of it's own.

O com-away, o com-away, o-com, o com-away, I say I
O com-away, o com-away, o-com, o com-away, I say I


Oh, oh on borderland we run
And still we run, we run and don't look back
I'll be there, I'll be there
Tonight, tonight

I'll be there tonight, I believe
I'll be there so high
I'll be there tonight, tonight.

Oh com-away, I say, o com-away, I say.

The wind will crack in winter time
This bomb-blast lightning waltz.
No spoken words, just a scream
Tonight we'll build a bridge across the sea and land
See the sky, the burning rain
She will die and live again tonight.

And your heart beats so slow
Through the rain and fallen snow
Across the fields of mourning to a light that's in the distance.
Oh, don't sorrow, no don't weep
For tonight at last I am coming home.
I am coming home.

U2 - A Sort of Homecoming

Reacties

Reacties

je vrouw,

gelukkig het is aftellen de laatste dagen zijn het zwaarst .
Een goede terug reis en leef je goed uit op kreta,want je gaat het druk krijgen met Daan die heeft de hele week met papa al gepland.xxxxxjes Daan Anne en Nancy

Rob de neef

Hoi Rodger,

Geniet van alles wat je thuis weer gaat meemaken! Je vrouw, de kids, even een tripje naar U2 (of Placebo) en ga zo maar door.

Goede reis en bedankt voor de missie.....

Groetjes Rob

Rob de neef

En de mam natuurlijk.......

roger,karin en yoeri

5 maanden geleden al,wat is de tijd toch snel gegaan.Al gaat ie nu (lijkt wel) extra langzaam.Daan glunderd als we zeggen dat papa bijna komt,maar het moet nu wel snel gebeuren anders wordt ie nog een gloeilampje.Anne is het knuffelen van jou al volop aan het oefenen,heeft als rolmodel Job en Boots genomen.
Als we aan yoeri vragen wie er de 26e weer is roept hij rodger komt weer terug,joepie.
Oh,het vliegtuig is gemarkeerd met Rodger go's home.
Goede terugreis en we hopen je snel weer te zien

Zusje

Je weet niet half hoe fijn het is dat we mogen gaan aftellen dat jij weer snel bij ons bent! Amuseer je goed in Greece maar het echte genieten zal er zijn vanaf de 26e. Ik ben benieuwd naar je verhalen, foto´s & hoe je eruit ziet. Wij (Nancy, Daan Anne, Mam, Rogier & ik) zullen met knikkende knieën in Eindhoven op je thuiskomst wachten. Bedankt voor je verhalen, voor het gevoel ben je niet ver weg van ons geweest. Veilige reis naar Kreta, goede vlucht naar Eindhoven. Kus Kus je zus

marcel en sharon

waar is de tijd gebleven,we zijn blij dat je snel weer thuis bent.onze kleine man is in tussen ook alweer 4 geworden.maar we zien ons heel snel weer . goede vlucht naaar kreta en vooral naar huis.tot snel

Geke

Goede reis naar huis. Hopelijk kun je straks op een goede missie terugkijken. Geniet straks van het terug zijn en succes met wennen!

Groeten Geke

Thea

Niet te geloven dat je bijna thuis bent.
Fijne dagen in Griekenland, en tot gauw.

Groetjes Thea

Oud gediende.

Ik ben trots op onze JONGENS en MEISJES.

mam

Net je twee verhalen gelezen,ben net terug uit Horn.
Mooie dagen in Griekenland en tot zondag.
Groetjes uit Waubach'.

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!